Aanvragen voor Fries Mediafonds welkom

LEEUWARDEN – Aanvragen voor het Fries Mediafonds zijn vanaf donderdag 21 maart in te dienen bij de provincie. Professionele media die zich voornamelijk richten op Fryslân, kunnen dan aanspraak maken op geld voor vernieuwing of voor onderzoeksjournalistiek. De indieners moeten bovenlokaal actief zijn. Zo kunnen zoveel mogelijk Friezen van hun inspanningen profiteren. Ook stimuleert het fonds samenwerking.

De aanvragen zijn welkom tot en met donderdag 23 mei. Dit hebben Gedeputeerde Staten dinsdag besloten. Voor deze aanvraagperiode is 100.000 euro beschikbaar. De bedoeling is dat GS voor de zomer de eerste bedragen toekent. Dit gebeurt na advies van een commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Joop Atsma.

Van de 100.000 euro is 70 procent bestemd voor vernieuwende projecten en 30 procent voor onderzoeksjournalistiek. Mocht voor één van beide categorieën te weinig belangstelling zijn, dan is het geld te gebruiken voor de andere categorie. Fryslân is de eerste provincie die een mediafonds heeft ingesteld.

De spelregels voor het Fries Mediafonds en het aanvraagformulier staan op www.fryslan.nl/mediafonds.

>>> lees hier over Fries Mediafonds

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *