Aantal nu op 93

BALLUM – Op zondag 20 december zijn er op Ameland 5 meer coronabesmettingen geregistereerd dan de dag ervoor: 93. Zaterdag stond de teller op 88 en vrijdag 18 december op 80. De laatste dagen kwamen er elke dag 5 positief geteste eilanders bij, maar op zaterdag 19 december was de sprong groter. Opeens staan er 88 positief geteste eilanders op de teller. Ongeveer 43 daarvan zitten nu nog in thuisquarantaine. De andere 50 kunnen alweer naar buiten. Op zondag 20 december telt Fryslân een record aantal besmettingen van 322 gevallen op één dag, 34 meer dan zaterdag. Van die 34 komen 5 op het conto van Ameland.

Bij de huistarstenposten en op de Snelteststraat aan het Snikkepad is het een komen en gaan van eilanders die zich willen laten testen. De Sneltestlocatie gaat er speciaal vaker en langer voor open.

De totaalstand is de optelsom van alle eilanders die positief hebben getest. De telling begon op 28 september. Op 7 december begon de curve aan een stijging en de laatste dagen gaat het met grote stappen van 5 of meer nieuwe besmettingen per dag.

Ameland is samen met Vlieland de enige gemeente waar nog geen coronapatiënt in het ziekenhuis is opgenomen.

Dossier Corona

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *