Aantal positief geteste Amelanders is 100

BALLUM – Van zondag op maandag is er weer een sprong van 7 gemaakt; Ameland staat nu op precies 100 positief geteste eilanders. Op zondag 20 december stonden er 93 coronabesmettingen geregistereerd, zaterdag stond de teller op 88 en vrijdag 18 december op 80. De laatste dagen maakt de teller grote sprongen, van 5, 7 of wel 8 extra coronabesmettingen per dag.

Op zondag 20 december telt Fryslân een record aantal besmettingen van 322 gevallen op één dag, 34 meer dan zaterdag. Van die 34 komen 5 op het conto van Ameland. In Friesland en op Ameland wordt de situatie als 'zeer ernstig' geclassificeerd.

De totaalstand is de optelsom van alle eilanders die positief hebben getest. De telling begon op 28 september. Op 7 december begon de curve aan een stijging. Ongeveer de helft van de 100 als positief getest geregistreeerden is alweer beter.

Ameland is samen met Vlieland de enige gemeente waar nog geen coronapatiënt in het ziekenhuis is opgenomen.

Dossier Corona

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *