Aantal besmettingen opgelopen tot 104

Geplaatst op: 24 december 2020 - Categorie: Gemeente & Politiek

Curve van Ameland op de Corona Locator Nederland

BALLUM – Ameland staat donderdag 24 december op 104 positief gesteste eilanders, twee meer dan de dag daarvoor. Burgemeester Leo Pieter Stoel maakt zich zorgen.

Stoel: “We horen dat er op diverse plekken op het eiland mensen bij elkaar komen, het gezellig hebben en niet altijd de richtlijnen in acht nemen. We maken ons daar zorgen over, zeker omdat we zien dat het aantal besmettingen op Ameland sterk toeneemt. Eén persoon besmet teveel andere mensen en we moeten er met elkaar op toezien dat we die verspreiding stoppen door ons nog beter aan de richtlijnen te houden. Niet meer dan twee mensen thuis ontvangen (tijdens de Kerstdagen drie), afstand houden, handen wassen en bij klachten thuisblijven.“

lees hier het hele artikel over het eerste jaar van Leo Pieter Stoel als burgemeester van Ameland 

In Friesland en op Ameland wordt de situatie met betrekking tot de besmettingen als 'zeer ernstig' geclassificeerd. Ameland was samen met Vlieland de enige gemeente waarvandaan nog geen coronapatiënt naar het ziekenhuis was vervoerd, maar inmiddels liggen er twee Amelanders met corona in het ziekenhuis.

Het aantal van 102 is het totaal aantal mensen dat positief uit de coronatest kwam. De telling startte op 28 september. Ongeveer de helft van deze mensen is inmiddels weer uit thuisquarantaine.

⇒ de Sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland is tijdens de kerstdagen ook open, als service aan de gemeenschap. Niet alleen eilanders kunnen zich daar laten sneltesten, maar ook bezoekers aan het eiland.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?