Aantal besmettingen loopt niet verder uit

BALLUM – Voor de vijfde dag op rij zijn er op Ameland geen positieve testuitslagen bijgekomen. Het aantal geregistreerde besmettingen met het coronavirus is woesdag 30 december gelijk aan de vier dagen daarvoor. Tweede kerstdag liep het aantal op tot 112 positieve eilanders en dat is het op woensdag 30 december nog steeds.

Burgemeester Stoel vraagt nog steeds aandacht voor de maatregelen: “Niet meer dan twee mensen thuis ontvangen, afstand houden, handen wassen en bij klachten thuisblijven.“

lees hier het hele artikel over het eerste jaar van Leo Pieter Stoel als burgemeester van Ameland 

In Friesland en op Ameland wordt de situatie met betrekking tot de besmettingen als 'zeer ernstig' geclassificeerd. Ameland was samen met Vlieland de enige gemeente waarvandaan nog geen coronapatiënt naar het ziekenhuis was vervoerd, maar inmiddels zou dat niet meer kloppen met de feiten.

Het aantal van 112 is het totaal aantal mensen dat positief uit de coronatest kwam. De telling startte op 28 september. Van de 112 zouden 37 nog in thuisquarantaine zitten. De anderen zijn alweer op de been.

⇒ de Sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland was tijdens de kerstdagen en zondag open, als service aan de gemeenschap. Niet alleen eilanders kunnen zich daar laten sneltesten, maar ook bezoekers aan het eiland.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *