Aantal besmettingen Ameland nu 51

HOLLUM – Ameland lijkt in een tweede golfje te zijn beland. Sinds 10 december 14:00 uur staan er 51 besmettingen geregistreerd, weer een meer dan op 9 december. Van 3 tot 27 november bleef het aantal hangen op 46. Op 28 november kwam nummer 47 erbij, op 7 december nummer 48 en op 9 december werd een sprongetje van 2 gemaakt. Dat aantal geregistreerden is op 10 december opgetrokken naar 51. Daarvan zouden er nog 4 in thuisquarantaine zitten, de overige 47 zitten alweer op de fiets. De telling begon op 28 september. 

Ameland is nog steeds een van de twee gemeentes waar nog niet één besmette persoon naar het ziekenhuis moest. Vlieland is de andere gemeente die nog zonder ziekenhuisopname vanwege coronabesmetting is.

bekijk hier het overzicht van de Corona Locator Nederland, met cijfers over het totaal aantal positieven op Ameland. Tik bij Zoeken naar gemeente de gemeente in die u wilt bekijken. Kijk op dat overzicht hoeveel mensen tien dagen geleden waren besmet en hoeveel vandaag. Het verschil tussen die twee getallen is het aantal mensen in thuisquarantaine op dit moment.

⇒ De link naar Corona Locator Nederland staat ook onderaan de pagina in het Dossier Corona.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *