1375 – Film ‘Wad – Overleven op de grens van water en land’

HOLLUM – Nummer 1375 gaat over de film 'Wad' van Ruben Smit. Vijf jaar werkte hij eraan en het is een ode aan het Waddengebied geworden.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Filmmaker Ruben Smit, bekend van de film ‘De Nieuwe Wildernis’ over de Oostvaardersplassen, werkte vijf jaar aan een film over de Waddenzee. Het resulteerde in de film 'Wad', die de ondertitel ‘Overleven op de grens tussen water en land’ meekreeg. Hij bracht het werelderfgoed in beeld zoals dat nog nooit was gedaan. Ruben Smit schreef het scenario, filmde, monteerde en de produceerde de film. De filmmaker werkte samen met een team van camera- en geluidsmensen, tekstschrijvers en musici. De film 'Wad' is een programmaonderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. De première vond in Leeuwarden plaats. De film wordt beschouwd als een ode aan het waddengebied."

⇒ lees hier nummer 1375 over Film 'Wad'

⇒ lees hier nummer 1374 over Expeditie Robinson 2018

⇒ lees hier nummer 1373 over Op Drift

⇒ lees hier nummer 1372 over Arctisch Kookboekje

⇒ lees hier nummer 1371 over Royal de Luxe

⇒ lees hier nummer 1370 over Drut'syla

⇒ lees hier nummer 1369 over ESfaG

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *