Nieuwe vlonderbrug op ’t Oerd

OERD – Op vrijdag 5 oktober neemt burgemeester Gerard van Klaveren de nieuwe vlonderbrug in gebruik in de vallei bij het einde van de Stuifdijk op Ameland. De oude vlonderbrug was niet meer betrouwbaar. De realisatie van het nieuwe bouwwerk werd mogelijk door een bijdrage van Stichting Ynnatura en diverse andere organisaties. 

Ameland kent een paar geheimen. Eén daarvan is de vallei van It Fryske Gea vlak achter de Noordzeeduinen. Het zoute zeewater dat ’s winters bij storm de vallei instroomt, zorgt ervoor dat de unieke biodiversiteit wordt gehandhaafd. 

Maar de vallei heeft ook een probleempje: het water in de vallei onderbreekt een wandelpad naar de duinen. Om het gebied toch begaanbaar te maken, heeft It Fryske Gea in 2005 een vlonderbrug aangelegd. Nu, dertien jaar later, was deze brug niet meer betrouwbaar genoeg voor gebruik door wandelaars. Een nieuwe vlonderbrug was noodzakelijk. 

De realisatie van de nieuwe vlonderbrug werd mogelijk door financiële bijdragen van de ‘Stichting Ynnatura, bedrijven voor It Fryske Gea’, Coöperatiefonds Rabobank NOF, de Hedwig Carolina Stichting, Ventura Systems Bolsward en de ANWB. 

De ingebruikname vindt plaats tijdens een bezoek van donateurs van de Stichting Ynnatura aan Ameland. Aansluitend brengen leden van de stichting nog een bezoek aan ’t Oerd. 

Bron: Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *