1368 – De traanjagers – Herinneringen van naoorlogse walvisvaarders

HOLLUM – Nummer 1368 gaat over het boek dat Anne-Goaitske Breteler schreef over de naorlogse walvisvaart.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Anne-Goaitske Breteler ging op jacht naar walvisvaarders in Noordoost-Friesland. Daar leven ten tijde van haar zoektocht, de jaren voor 2018, nog mannen die kunnen vertellen over de Nederlandse naoorlogse walvisvaart met de Willem Barendsz als moederschip. De verhalen over de jacht op vinvissen en potvissen liggen de mannen nog altijd voor op de tong. Ze zijn bejaard en Breteler is net op tijd om hun verhalen op te schrijven in een boek over de Nederlandse walvisvaart van na de Tweede Wereldoorlog: De traanjagers."

⇒ lees hier nummer 1368 over De traanjagers

⇒ lees hier nummer 1367 over Overtoerisme

⇒ lees hier nummer 1366 over Elf Fonteinen

⇒ lees hier nummer 1365 over Rubiks Kubus

⇒ lees hier nummer 1364 over

Voorjaarsschoonmaak

⇒ lees hier nummer 1363 over Jodelen

⇒ lees hier nummer 1362 over Weldadig strand

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *