1365 – Rubiks Kubus – de puzzelkubus van Erno Rubik

HOLLUM – Nummer 1365 gaat over de Rubiks Kubus, het speeltje dat bijna iedereen wel in huis heeft.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De waslijn vol met dekens, dekbedden en kleden, de matten buiten de deur en de stoelen op de stoep. Het beeld van een woning waar de voorjaarsschoonmaak door het huis raast. Goed voor het huis en goed voor de schoonmaker, want al reinigend schep je orde in je huis, verbrand je calorieën bij de vleet en neemt je gevoel van welbehagen toe. Daar hoeft geen abonnement bij een sportschool aan te pas te komen. Vroeger, tot halverwege de 20ste eeuw, deed bijna ieder Nederlands en Belgisch huishouden aan de grote schoonmaak in het voorjaar. In de 21ste eeuw is het nog altijd een derde dat de schrobber, dweil en stofdoek pakt om het huis van onder tot boven grondig te reinigen. Maar waarom is schoonmaken eigenlijk zo goed?"

⇒ lees hier nummer 1365 over Rubiks Kubus

⇒ lees hier nummer 1364 over

Voorjaarsschoonmaak

⇒ lees hier nummer 1363 over Jodelen

⇒ lees hier nummer 1362 over Weldadig strand

⇒ lees hier nummer 1361 over Het boek van Cor en Hennie

⇒ lees hier nummer 1360 over Zingen van walvissen

⇒ lees hier nummer 1359 over GR2018 – de uitslag op Ameland

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *