1348 – Nationale Kerstboom – National Christmas Tree in Washington

HOLLUM – Nummer 1348 gaat over de Nationale Kerstboom van Amerika. Hij staat op het gazon voor het Witte Huis in Washington.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Amerika kent een aantal kersttradities die anders zijn dan in Nederland. Een van de vaste gebruiken rondom Kerstmis is het aansteken van de Nationale Kerstboom in de tuin van het Witte Huis in Washington. Het is de US Capitol Christmas Tree, een levende boom die door de president en de First Lady wordt ontstoken en daarna te bezichtigen is. Het aansteken van de lichtjes is het startmoment voor een reeks evenementen in de kerstperiode, de Christmas Pageant of Peace."

⇒ lees hier nummer 1348 over Nationale Kerstboom

⇒ lees hier nummer 1347 over Strandval

⇒ lees hier nummer 1346 over Einde kalifaat

⇒ lees hier nummer 1345 over Rutte-III

⇒ lees hier nummer 1344 over Redbad

⇒ lees hier nummer 1343 over LF2018

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *