1346 – Versplintering van het Islamitische Staat kalifaat in 2017

HOLLUM – Nummer 1346 gaat over het einde van het kalifaat na herovering van Mosul en Raqqa.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het jaar 2017 is het jaar waarin maand na maand het kalifaat van Islamitische Staat (IS) krimpt. In juli 2017 wordt Mosul, de stad waar in 2014 het kalifaat werd uitgeroepen, na een acht maanden lange en bloedige strijd heroverd door het Iraakse regeringsleger. Het andere IS-bolwerk, Raqqa in Syrië, is dan nog in handen van de terreurbeweging, maar ook Raqqa valt. Raqqa is de zelfbenoemde hoofdstad van het kalifaat en na een belegering van maanden wordt in oktober 2017 ook deze stad ingenomen en IS verdreven. Vooral de val van Raqqa heeft grote symbolische waarde. Het kalifaat mist zijn ‘hoofdstad’ en bestaat wat grondgebied betreft eind 2017 uit flarden."

⇒ lees hier nummer 1346 over Einde kalifaat

⇒ lees hier nummer 1345 over Rutte-III

⇒ lees hier nummer 1344 over Redbad

⇒ lees hier nummer 1343 over LF2018

⇒ lees hier nummer 1342 over Antifa

⇒ lees hier nummer 1341 over Waspinator

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *