1338 – Nieuwsmijder – afkeer van het dagelijkse nieuws en media

HOLLUM – Nummer 1338 gaat over nieuwsmijders. Waarom keren sommige mensen zich eigenlijk af van de actualiteit? Is er te veel negatief nieuws? En is het wel slim om niet op de hoogte te blijven?

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"We hebben de krant, het tijdschrift, televisie, radio en internet. Nieuws komt op verschillende manieren tot ons en sinds de opmars van de smartphone hebben we de actuele berichten altijd en overal bij de hand. Het is veel meer dan de ochtendkrant doorspitten en via het achtuurjournaal bijgepraat worden over wat er in de wereld is gebeurd. We zijn op de hoogte van elke aanslag, elke brandhaard en ieder ongeluk op elk moment van de dag. Voor sommige mensen is dit te veel, ze raken overspoeld met negatief nieuws en dreigen erin te verdrinken. Een deel van die mensen keert zich af van het rotnieuws en volgt helemaal geen nieuws meer: ze worden nieuwsmijder. Met minder nieuws functioneren ze beter en kunnen ze beter de kop boven water houden. Wat is dit voor een fenomeen en is het goed dat mensen zich afsluiten van de wereldgebeurtenissen?"

⇒ lees hier nummer 1338 over Nieuwsmijders

⇒ lees hier nummer 1337 over De dennenboom

⇒ lees hier nummer 1336 over Steenfruit

⇒ lees hier nummer 1335 over Dennennaaldenthee

⇒ lees hier nummer 1334 over IS in juni

⇒ lees hier nummer 1333 over IS in april

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *