1337 – De dennenboom of Pinus – leverancier van voedsel, hout, hars

HOLLUM – Nummer 1337 gaat over de den. Daar kun je me toch veel dingen van maken. Niet alleen bedden en vloeren, maar ook sappen en likeuren en dennenolie.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De dennenboom is een sieraad in de tuin en een pracht als hij samen met andere bomen een bos vormt. Naast dat het een fraaie boom is die heerlijk ruikt, is de den een leverancier van heel veel producten die we kunnen gebruiken. We kunnen met materiaal dat de den levert bouwen, we kunnen van de boom eten en drinken en we kunnen ons ermee verwarmen. Kom je er ooit alleen voor te staan, zonder een rugzakje met proviand en zonder mensen in de buurt, maar met dennenbomen om je heen, dan kun je overleven door slim gebruik te maken van de boom. Een bijzondere boom, dat is het."

⇒ lees hier nummer 1337 over De dennenboom

⇒ lees hier nummer 1336 over Steenfruit

⇒ lees hier nummer 1335 over Dennennaaldenthee

⇒ lees hier nummer 1334 over IS in juni

⇒ lees hier nummer 1333 over IS in april

⇒ lees hier nummer 1332 over IS in mei

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *