1334 -Islamitische Staat (IS – ISIS – Daesh) – juni 2017

HOLLUM – Nummer 1334 gaat over wat IS uitspookte in juni 2017.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Islamitische Staat verliest terrein in Irak en Syrië en beheerst niet langer de strijd om het kalifaat. De invloed van IS is daarmee nog niet verdwenen, verre van dat. De extremisten inspireren anderen die dichtbij of ver van het Midden-Oosten wonen. In mei sloeg de terreurbeweging toe op de Filipijnen en dat land en Zuidoost Azië lijkt het nieuwe strijdtoneel voor jihadi’s te worden. Nog steeds zijn Raqqa in Syrië en Mosul in Irak niet helemaal heroverd op de terreurgroep. Als die steden terug in handen van de regeringen zijn, dan is IS een grote slag toegebracht en kunnen de landen weer denken aan puinruimen en opbouwen."

⇒ lees hier nummer 1334 over IS in juni

⇒ lees hier nummer 1333 over IS in april

⇒ lees hier nummer 1332 over IS in mei

⇒ lees hier nummer 1331 over Sint Jacobiparochie

⇒ lees hier nummer 1330 over Reeën

⇒ lees hier nummer 1329 over Scrimshaw

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *