1325 – De Nachtwacht van Rembrandt Harmenszoon van Rijn

HOLLUM – Nummer 1325 gaat over de Nachtwacht, die Rembrandt 375 jaar geleden voltooide. Wie staan er op dat enorme schilderij?

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Rembrandt, de trots van Nederland, staat groot uitgebeeld op het Rembrandtplein. Het beeld stamt uit 1852 en staat op een hoog voetstuk. Aan zijn voeten staat de nachtwacht, gegoten in brons. Het schilderij met dezelfde naam, het pièce de résistance van de schilder, hangt op een prominente plek in het Rijksmuseum. Daar is het te zien aan het einde van de eregalerij, in de Nachtwachtzaal. Dé plek waar duizenden mensen per dag een selfie maken met de Nachtwacht op de achtergrond."

⇒ lees hier nummer 1325 over De Nachtwacht

⇒ lees hier nummer 1324 over White House Easter Egg Roll

⇒ lees hier nummer 1323 over Correspondents’ Dinner

⇒ lees hier nummer 1322 over House of Cards

⇒ lees hier nummer 1321 over Eten van het wad

⇒ lees hier nummer 1320 over Halligen

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *