1308 – Impeachment – afzetting van de president van Amerika

HOLLUM – Nummer 1308 gaat over Amerika en over de procedure die gevolgd kan worden om een president af te zetten.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De president van Amerika is een machtig man, maar hij kán worden afgezet. Amerika beschikt over een impeachmentprocedure, een afzettingsprocedure voor hoge functionarissen, die bestaat uit meerdere stappen. Een president kan niet zomaar worden afgezet; hij moet eerst in staat van beschuldiging worden gesteld. Het is in de geschiedenis van Amerika nog nooit tot een volledige impeachment gekomen. Tegen twee presidenten kwam het tot een stemming in het Huis van Afgevaardigden en tegen één werd de procedure gestart maar kwam het niet tot stemming omdat de president in kwestie zelf eieren voor zijn geld koos en aftrad. Hoe werkt de impeachmentprocedure?"

⇒ lees hier nummer 1308 over Impeachment

⇒ lees hier nummer 1307 over Hoekige krab

⇒ lees hier nummer 1306 over Facebook en filterbubbels

⇒ lees hier nummer 1305 over IS in februari 2017

⇒ lees hier nummer 1304 over Trump in februari 2017

⇒ lees hier nummer 1303 over Trump in januari 2017

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *