1305 – Islamitische Staat (IS – ISIS – Daesh) – februari 2017

HOLLUM – Nummer 1305 gaat over de ontwikkelingen in Irak en Syrië en de strijd tegen Islamitische Staat.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het wordt iets rustiger rond de terreurbeweging Islamitische Staat. Dit wil niet zeggen dat de jihadisten, die vooral actief zijn in Syrië en Irak, verslagen zijn. Ze staan niet meer elke dag vooraan in het nieuws. Die positie is overgenomen door Donald Trump, de nieuwe president van de Verenigde Staten. De Iraakse stad Mosul is nog steeds voor de helft in handen van IS en het Iraakse regeringsleger vecht tegen ze met hulp van de Koerdische peshmerga’s, sjiitische milities en de Internationale Coalitie. Ze staan voor de Tigris; nu moeten de wijken aan de overkant van de rivier nog worden bevrijd."

⇒ lees hier nummer 1305 over IS in februari 2017

⇒ lees hier nummer 1304 over Trump in februari 2017

⇒ lees hier nummer 1303 over Trump in januari 2017

⇒ lees hier nummer 1302 over Weerbaar tegen nepnieuws

⇒ lees hier nummer 1301 over Nepnieuws

⇒ lees hier nummer 1300 over Ovaalronde krab

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *