1290 – Lütje Hörn – Onbewoond Duits Waddeneiland

HOLLUM – Nummer 1290 gaat over een onbewoond eilandje in het Duitse deel van de Waddenzee: Lütje Hörn.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"In de Duitse Waddenzee ligt een snoer aan Waddeneilanden die bewoond zijn. Tussen die bewoonde eilanden liggen enkele onbewoonde hoge zandplaten en eilanden die niet bewoond zijn. Sommige zijn groot genoeg om eiland te worden genoemd. Wat nog geen eiland mag heten is een zandplaat. De wadplaten die droogvallen met eb en met vloed onderlopen zijn in dit verband niet meegenomen. Het gaat om vlaktes, min of meer begroeid en met een aardige hoogte, die niet meer onderlopen tijdens het normale getij."

⇒ lees hier nummer 1290 over Lütje Hörn

⇒ lees hier nummer 1289 over Designated survivor

⇒ lees hier nummer 1288 over Gezichtsgymnastiek

 lees hier nummer 1287 over Beroemde 

Schiermonnikogers

⇒ lees hier nummer 1286 over Beroemde 

Tesselaars

⇒ lees hier nummer 1285 over Beroemde

Vlielanders

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *