1287 – Waddeneiland Schiermonnikoog – Beroemde en bekende eilanders

HOLLUM – Nummer 1287 gaat over beroemde Schiermonnikogers, dichter, burgemeester, dichter en dichter. Ze hebben wat met taal, daar op Schier.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Waddeneiland Schiermonnikoog is bekend om haar natuurschoon. Het eiland heeft enkele bekende mensen voortgebracht, die Schiermonnikoog op een andere manier op de kaart zetten. Er zijn verschillende dichters die zich hebben gestort op het eilander dialect en in het Schiermonnikoogs hebben geschreven en gepubliceerd. Het eiland onderkende de talenten en maakte in 2010 een Taalroute van Schiermonnikoog, met gedichten van de eilander dichters in steen en op glas. Het eiland bracht ook enkele politici voort en natuurlijk een walvisvaarder. De Waddeneilanden zijn verbonden met de walvisvaart en daarin is Schiermonnikoog geen uitzondering."

⇒ lees hier nummer 1287 over Beroemde Schiermonnikogers

⇒ lees hier nummer 1286 over Beroemde Tesselaars

⇒ lees hier nummer 1285 over Beroemde Vlielanders

⇒ lees hier nummer 1284 over Beroemde Amelanders

⇒ lees hier nummer 1283 over Beroemde Terschellingers

⇒ lees hier nummer 1282 over Vloedgolven

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *