1269 – Boko Haram – terreur in Afrika in december 2016

HOLLUM – Nummer 1269 gaat over de ontwikkelingen in Nigeria en aangrenzende landen en de terreur van Boko Haram.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Boko Haram terroriseert Nigeria en omliggende landen en door die terreur gaan er meer dan een miljoen kinderen niet naar school. De angst voor terreur en ontvoeringen door de terreurgroep zit diep en de gevolgen zijn enorm. Scholen zijn veelvuldig doelwit en het grootste voorbeeld van terreur op een school door Boko Haram is de ontvoering van de meisjes van Chibok, leerlingen van een school in de stad in Nigeria. De meisjes zijn symbool geworden voor de wreedheden in het land en er ontstond een wereldwijde actie om de meisjes terug naar hun ouders te brengen: “Bring back our Girls.” In december 2016 worden veel gegijzelden bevrijd, maar de meisjes van Chibok zijn daar niet bij."


⇒ lees hier nummer 1269 over Boko Haram 

⇒ lees hier nummer 1268 over IS in januari 2017

⇒ lees hier nummer 1267 over Terrorisme in 2017

⇒ lees hier nummer 1266 over Ameland in 2012

⇒ lees hier nummer 1265 over Ameland in 2013

⇒ lees hier nummer 1264 over Ameland in 2016

⇒ lees hier nummer 1263 over Kijkoperatie

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *