1260 – Zadelrob – zeehond met de puppy met de witte vacht

HOLLUM – Nummer 1260 gaat over de zadelrob, een rob die in de koude wateren thuishoort, maar af en toe een uitstapje naar de Noordzee maakt.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De zadelrob is een zeehondensoort, net als de gewone zeehond en de grijze zeehond. De laatste twee komen in de Waddenzee voor en werpen en zogen op de wadplaten en eilanden zoals Griend. De zadelrob wordt sporadisch in het Waddengebied aangetroffen. Het betreft dan een verdwaald exemplaar, want zadelrobben komen in de Nederlandse wateren niet voor. Ze leven in de Noordelijke IJszee rond de Noordpool en kunnen goed uit de voeten op sneeuw en ijsschotsen in de Barentszzee, Oostelijk Groenland, Oostelijk Canada, Noorwegen en Noord-Rusland. Ze zijn eeuwenlang bejaagd om de zachte witte vacht van de puppy’s."

⇒ lees hier nummer 1260 over Zadelrob

⇒ lees hier nummer 1259 over Razende Bol

⇒ lees hier nummer 1258 over Texel

⇒ lees hier nummer 1257 over Beste in 2016

⇒ lees hier nummer 1256 over Gal

⇒ lees hier nummer 1255 over Pancreatitis

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *