1254 – Vliegrampen met passagiersvliegtuigen – 2007

HOLLUM – Nummer 1254 gaat over vliegrampen in de 21ste eeuw. Deze keer het jaar 2007.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Er vliegen jaarlijks miljoenen vliegtuigen door de lucht en enkele daarvan komen niet veilig aan op de plek van bestemming. Wanneer er een passagiersvliegtuig naar beneden komt dan is dat doorgaans groot nieuws. Behalve die vluchten met veel passagiers aan boord, krijgen elk jaar ook vrachtvliegtuigen, militaire toestellen, brandweer- en ambulancevliegtuigen, toestellen met parachutisten of onderzoeksvliegtuigen ongelukken. Ook illegale en privévluchten gaan soms mis. Al deze ongelukken blijven buiten beschouwing: de rampen die zijn genoemd betreft passagiersvluchten met grote Boeings en kleinere toestellen."

⇒ lees hier nummer 1254 over Vliegrampen

⇒ lees hier nummer 1253 ook over Galstenen

⇒ lees hier nummer 1252 over Galstenen

⇒ lees hier nummer 1251 over Vliegrampen

⇒ lees hier nummer 1250 over het Groat Woa'deboek

⇒ lees hier nummer 1249 over de Malmö en Tartar

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *