1251 -Vliegrampen met passagiersvliegtuigen in 2016

HOLLUM – Nummer 1251 gaat over de vliegramen met passagiersvliegtuigen in het jaar 2016, waarvan het toestel met de Braziliaanse voetbalploeg Chapecouense een van de meest dramatische was.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het jaar 2016 is een jaar van een aantal rampzalige vliegtuigongelukken. Het meest indrukwekkende was het ongeluk met het toestel dat de Braziliaanse voetbalploeg Chapecouense vloog. Door een aantal misrekeningen, risicovolle beslissingen en domme pech haalde het toestel de eindbestemming net niet en stortte neer. Bijna alle inzittenden verloren hun leven en de finale van de Copa Sudamericana moest de voetballers missen. Niet alleen in Brazilië, maar overal op de wereld speelden voetballers met rouwbanden en waren in stadions minuten stilte voor de mannen van Chapecoense."

⇒ lees hier nummer 1251 over Vliegrampen

⇒ lees hier nummer 1250 over het Groat Woa'deboek

⇒ lees hier nummer 1249 over de Malmö en Tartar

⇒ lees hier nummer 1248 over Ype Poortinga

⇒ lees hier nummer 1247 over IS

⇒ lees hier nummer 1244 over Klaasohm

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *