1246 – Islamitische Staat (IS – ISIS – Daesh) – november 2016

HOLLUM – Nummer 1246 volgt de ontwikkelingen in Irak, Syrië en IS en de strijd om Mosul en Raqqa.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Voor het einde van het jaar is Mosul, de stad aan de Tigris, veroverd op Daesh. Dat belooft de Iraakse legerleiding. Het is de laatste grote stad in Irak die nog in handen van de terreurorganisatie is. Het offensief om de stad die sinds 2014 in handen is van IS is zwaar. Het lijkt een lange strijd te worden. Tegelijkertijd begint in Syrië de strijd om Raqqa te veroveren op IS. Het is een strijd van groot belang omdat Raqqa wordt beschouwd als de hoofdstad van IS. Vanuit beide steden slaan tienduizenden mensen op de vlucht. Intussen is IS niet meer een bloeiende organisatie. Olie-inkomsten dalen en de organisatie zit in een economische malaise waarin salarissen niet meer worden betaald en voorzieningen te duur worden."

⇒ lees hier nummer 1246 over IS

⇒ lees hier nummer 1245 over IS

⇒ lees hier nummer 1244 over Klaasohm

⇒ lees hier nummer 1236 over Roussillon

⇒ lees hier nummer 1235 over Emoticons

⇒ lees hier nummer 1231 over Truffel

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *