1231 – Truffel – Ventoux Zwarte Diamant van Carpentras

HOLLUM – Nummer 1231 gaat over de truffel, die in Carpentras de Zwarte Diamant wordt genoemd.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Truffel is een delicatesse en in de stad Carpentras, in de Provence, is er van november tot maart wekelijks truffelmarkt. De restaurants van de stad, die vlakbij de Mont Ventoux ligt, verwerken de zwam tot heerlijke gerechten. De zwarte paddenstoel werd vroeger al in de bossen rondom de stad gevonden, totdat een boer het geheim van de truffel ontdekte en ze op boomgaarden ging kweken. Truffels komen niet alleen uit Frankrijk. Ook Italië, Spanje en China zijn truffelproducerende landen. Carpentras neemt een bijzondere plaats in de wereld van de delicatesse in, door de geschiedenis van de productie, de truffelmarkten en het festival. Tijdens het truffelseizoen is er elke week Rabasse, truffelmarkt."

⇒ lees hier nummer 1231 over Truffel

⇒ lees hier nummer 1230 over Carpentras

⇒ lees hier nummer 1229 over Bédoin

⇒ lees hier nummer 1228 over Malaucène

⇒ lees hier nummer 1227 over de Gorge de la Nesque

⇒ lees hier nummer 1226 over de Mont Ventoux

⇒ lees hier nummer 1225 over de reis naar de Mont Ventoux

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *