1217 – Werelderfgoed Waddenzee – Unesco Worldheritage

HOLLUM – Nummer 1217 gaat over het Werelderfgoed Waddenzee, het werelderfgoed waar Ameland aan grenst. 

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De Waddenzee van Nederland en Duitsland staat sinds 2009 op de Unesco werelderfgoedlijst van natuurlijk erfgoed. Denemarken was toen nog niet zover, maar het land wilde op termijn wel aansluiten. In 2014 sloot Denemarken aan en sinds dat jaar is de gehele Waddenzee werelderfgoed. De Waddeneilanden en de waddenkust van het vasteland van de drie landen vallen grotendeels buiten het werelderfgoed. Het uitgestrekte gebied, dat er steeds weer anders uitziet door de werking van het getij, heeft de erkenning verdiend vanwege de unieke natuurwaarden."

⇒ lees hier nummer 1217 over Werelderfgoed Waddenzee

⇒ lees hier nummer 1216 over Eilanden te huur

⇒ lees hier nummer 1215 over Expeditie Robinson 2016

⇒ lees hier nummer 1212 over de Golven in de zee

⇒ lees hier nummer 1211 over de kleur van het water

⇒ lees hier nummer 1208 over Buro HDK 2018

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *