1145 – Superschool – boek en school van Eric van ’t Zelfde

HOLLUM – Nummer 1145 gaat over het boek 'Superschool', een boek dat elke leerkracht, elk bestuurslid en iedereen die bij het onderwijs betrokken is zou moeten lezen.

"Eric van ’t Zelfde werd in 2009 directeur van een school in Rotterdam. Het ging niet goed met die school, er meldden zich geen nieuwe leerlingen aan en de examenresultaten waren dramatisch. De docenten waren doodop en er was volop criminaliteit in en rond de school. De directeur pakte de problemen op een geheel eigen wijze bij de kladden. Er vertrokken tientallen docenten en enkele leerlingen en er werd een regel ingevoerd die in al zijn eenvoud geniaal was: 'je gedraagt je'. Het ging niet allemaal zonder slag of stoot en Van ’t Zelfde moest zich zelfs voor de rechter verantwoorden, maar er werden wel de resultaten geboekt. Hij schreef er een boek over: 'Superschool.'"

⇒ lees hier over Superschool – boek en school van Eric van ’t Zelfde

 kijk hier waar nummer 1144 over gaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *