1138 – Koken op Ameland – recepten van eilanders

HOLLUM – Nummer 1138 gaat over Koken op Ameland en over Amelanders waar de gerechten bij zijn uitgezocht. Een mooi kijk- en leesboek met mooie foto's en leuke weetjes.

"‘Koken op Ameland’ is een boek, waarin de samenstellers een aantal recepten bijeen hebben gebracht om die te koppelen aan Amelanders. In het boek tref je gerechten met mossels, oesters, kokkels en vis en natuurlijk met Amelander mosterd en Amelander kaas. Uiteraard ontbreken het Amelander bier en de Amelander likeuren niet en dat is nog lang niet alles. Van oost naar west en van noord naar zuid is het eiland afgespeurd naar gerechten waar binnen het concept van dit boek iets mee te doen was. De redactie vond ree, konijn, lam en rund, sushi, harder, garnalen en honing. Amelandse producten profileren zich op een mooie manier via dit kook- en kijkboek, waarin 56 recepten staan, geschikt voor gerechten waar vier personen zich aan kunnen verlustigen."

⇒ lees hier over Koken op Ameland – recepten van eilanders

 kijk hier waar nummer 1137 over gaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *