1134 – Saffraan – duurste specerij ter wereld

HOLLUM – Nummer 1134 gaat over de specerij saffraan, de stijltjes van de krokus die de rijst zo mooi geel kleuren en die bijdragen aan de smakelijke paella schotel.

"Saffraan is de duurste specerij ter wereld met een rijke kleur en aparte smaak en aroma. In de oudheid genoot men al van de kwaliteiten van deze specerij. Het vraagt heel veel tijd en moeite om saffraan te produceren en daarom is het de duurste specerij van de wereld. In de middeleeuwen kreeg het zijn bijnaam ‘rode goud’, omdat het zijn gewicht letterlijk in goud waard was. En nog altijd is saffraan duur. Kom je op een markt een goedkope variant tegen, dan heb je alle kans dat het ‘toeristensaffraan’ is. Een kostbaar specerij dat voor een paar euro per gram wordt aangeboden kan niet hetzelfde zijn als de echte saffraan waar je tussen de 10 en 20 euro per gram voor moet betalen."

⇒ lees hier over Saffraan – duurste specerij ter wereld

 kijk hier waar nummer 1133 over gaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *