1078 – Islamitische Staat – december 2015

HOLLUM – Nummer 1078 is er een uit de serie over IS, of Daesh, zoals de Fransen zeggen. Daesh is nog niet verslagen, maar Frankrijk, Rusland en Amerika doen heel hard hun best. 

"Het wordt steeds duidelijker dat de aanwezigheid van terroristen verenigd in de terreurgroep Islamitische Staat (Daesh) een gevolg is van de oorlog in Irak en de bemoeienis van Amerika onder president George W. Bush. De inmenging in 2003 van de VS is een blunder geweest, zegt men nu. Een blunder die heeft bijgedragen aan het ontstaan van IS. Het was fout om dictator Saddam Hussein te verdrijven, zegt oud-generaal Michael Flynn van de Amerikaanse strijdkrachten. Het verdwijnen van Hussein heeft geleid tot een machtsvacuüm waar eerst Al Quaeda van heeft geprofiteerd en daarna IS. Flynn denkt dat IS niet volledig is te vernietigen: de ideologie zal altijd blijven bestaan."

⇒ lees hier over Islamistische Staat (IS) – december 2015

bekijk hier alle artikelen, alfabetisch gerangschikt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *