1074 – Woord van het Jaar

HOLLUM – Nummer 1074 gaat over mooie woorden en de verkiezing van Woord van het Jaar. PA ontdekte ook een mooi woord, op Twitter: Kijkzeiker. Dat is iemand die televisie kijkt en daar op Twitter over zeikt: een kijkzeiker.

"Jaarlijks wordt er een woord van het jaar gekozen. Genootschap Onze Taal organiseert daarvoor een verkiezing. Het Nederlandse taalgebied verkeert in de gelukkige omstandigheid dat ook Van Dale, de uitgever van de woordenboeken, een verkiezing organiseert. Het levert jaarlijks woorden van het jaar op in verschillende categorieën. Soortgelijke verkiezingen worden in andere Europese landen georganiseerd. In Nederland wordt ook een Weerwoord van het jaar gekozen en er is een woordverkiezing van een woord dat we nooit meer willen horen."

 lees hier over Woord van het jaar – verkiezing Onze Taal en Van Dale


bekijk hier alle artikelen, alfabetisch gerangschikt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *