RSS
Zoeken

Wetterskip Fryslân gaat op zoek naar een nieuwe dijkgraaf 

Geplaatst op: 10 juli 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

LEEUWARDEN - Het waterschap kan starten met de procedure voor de werving van een nieuwe dijkgraaf. Dat heeft het algemeen bestuur besloten tijdens de vergadering van 9 juli 2019 door het vaststellen van de ‘Verordening benoeming dijkgraaf Wetterskip Fryslân 2019’ conform de Waterschapswet. Ook heeft het bestuur een vertrouwenscommissie ingesteld die de benoeming gaat voorbereiden. De huidige dijkgraaf, Paul van Erkelens (66), gaat per 1 januari 2020 met pensioen. 

De vertrouwenscommissie bestaat uit vier leden van het algemeen bestuur. Tieneke Clevering (Water Natuurlijk) en Henk Mulder (PvdA) namens de oppositie en Wigle Sinnema (geborgd ongebouwd) en Piet Kuipers (CDA) namens de coalitie. De commissie wordt geadviseerd door dagelijks bestuurder Jan van Weperen en secretaris-directeur Oeds Bijlsma. 

Procedure 
Gestart wordt met het opstellen van een profielschets. Op 10 september vindt een commissievergadering plaats waarin gelegenheid wordt geboden tot inspraak op de profielschets. Deze profielschets wordt 16 september vastgesteld door het algemeen bestuur. Daarna wordt de vacature gepubliceerd en start de reactietermijn voor belangstellenden. In de vergadering van 19 november wordt de aanbeveling van de vertrouwenscommissie vastgesteld.
Bron: Wetterskip Fryslân

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?