Spa & Wellnesshotel Ameland: 'Westers verdient een medaille'

Geplaatst op: 02 februari 2017 - Categorie: Alles & Algemeen

Spa & Wellness Ameland

NES – Harry Westers probeert het op Ameland nog een keer. Hij wil een wellnesshotel bouwen met zwembaden en hotelunits. Hielke Tillema van Kontour Vastgoed en Johan Neerhof namens VolkerWessels, de opdrachtgever, gaven in Hotel Noordsee op Ameland een presentatie over de nieuwe plannen van Harry Westers van Westcord. De hotelman was zelf niet aanwezig.

Het Spa en Wellnesshotel dat tussen het bestaande hotel Noordsee en recreatiegebied De Vleijen bij Nes is geprojecteerd, kent een lange geschiedenis. Westers is vanaf juli 2012 bezig om de gemeenteraad van Ameland en de Amelanders voor zich te winnen. Midden 2015 was hij alle apen en beren die er op het eiland op zijn weg kwamen zó zat, dat hij boos zei: “Ameland zoekt het maar uit!”

Toch paste Westers zijn plan nogmaals aan en nu blijft het prachtig binnen de kaders van de gemeente, waarop eerdere plannen afketsten. Het hele project van wellnessvoorziening en zeven hotelunits staat volledig op eigen grond, de gebouwen zijn niet te hoog en hebben voldoende tussenruimte en het bruggetje van De Vleijen blijft bestaan en openbaar. Ook de Molenweg blijft open, niet als autoweg, maar als fietspad. De investering in het project Spa & Wellnesshotel Noordsee bedraagt een slordige 30 miljoen euro.

De verbinding tussen het bestaande hotel en het nieuwe welnessgebouw gaat ondergronds, in een tunnel onder de Molenweg door en het terrein wordt ingericht als een duinlandschap met duintjes, valleien, helm en struiken. Er komt geen hek om het gebied; struiken gaan de afscheiding vormen en voor het wellnessterras komen bosschages om de privacy te waarborgen. De daken van de hotelunits worden van riet en ook Hotel Noordsee gaat er mooier en vriendelijker uitzien met rieten dakbedekking en een witte keimverf. Tillema bekent het liefst zo snel mogelijk te willen beginnen. Hij hoopt dat het plan in maart nog in de raadscommissie behandeld kan worden, zodat er in het najaar begonnen kan worden met de bouw. Het afbreken van de twee zwembadkoepels ziet hij ook het liefst zo spoedig mogelijk, maar bouwer Kontour Vastgoed zal moeten wachten op toestemming van de gemeente.

Rob Hendriks en Gerrit Westerhuis willen eerst nog wel even met Tillema en Neerhof praten. De ene is secretaris en de andere voorzitter van de vereniging van eigenaren die in het gebouw wonen dat aan hotel Noordsee grenst. Voor het mooi had Tillema in de presentatie het uiterlijk van het gebouw waar 15 families permanent wonen meegenomen in de keimverfbeurt en de rieten dakbedekking. Het vormt op de dia een mooie eenheid met het belendende hotel. Hendriks meent dat de projectleiders eerst met de bewoners hadden moeten praten alvorens hun huis in te kleuren in het Westers-plan. Hij maakt zich druk over wat hij op het plaatje van de presentatie ziet en schermt met rood aangelopen hoofd met “procedure” en “advocaat”. Tillema en Neerhof maken meteen voor donderdagochtend een afspraak met de twee om het pad voor het wellnessproject te effenen.

Cinto Prosperi, directeur van VVV Ameland, ziet een kans voor het eiland. Hij is vóór het project. Net als hotelier en horecaman Harold van Workum. “Een fantastisch plan,” zegt hij. “Ik zie het niet als concurrentie, maar als aanvulling.” Een ondernemer die zoveel in het eiland investeert, verdient wat hem betreft een medaille. 

⇒ tik Westers of wellness in bij ZOEKEN als u meer over dit project wilt lezen

 lees hier meer over het dorp Nes

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?