1128 – Rijken en gelukkigen die een eiland kochten of wonnen

HOLLUM – Nummer 1128 gaat over eilanden en dan speciaal over eilanden die privébezit zijn. Een paar eeuwen geleden werd Ameland ook verkocht en tegenwoordig zijn er nog steeds eilanden te koop. Als je maar rijk genoeg bent, dan kun je er een scoren.

"De meeste mensen zijn al zielsgelukkig met een balkonnetje om op te zitten als de zon schijnt. Anderen hebben het geluk dat ze een tuin bij hun huis hebben waar ze op mooie zomeravonden een tuinfeest in kunnen organiseren. Mensen met een heel dikke bankrekening, de zeer rijken der aarde, kunnen het zich veroorloven een heel eiland te kopen. De Griekse scheepsmagnaat Onassis had een eiland en Leonardo DiCaprio schafte zich een stukje land omringd door water aan om op zijn eigen stekje tot rust te kunnen komen na een intensieve filmopname. Er is zelfs een Hagenees die een eiland won in een prijsvraag die was uitgeschreven door een winkelketen."

⇒ lees hier over Rijken en gelukkigen die een eiland kochten of wonnen

 kijk hier waar nummer 1127 over gaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *