RSS
Zoeken

Zydeco at Sea in Sier aan Zee

Geplaatst op: 21 mei 2019 - Categorie: Kunst & Cultuur

HOLLUM - Zydeco at Sea, het zydeco en cajun festival bij Sier aan Zee, heeft weer een programma dat klinkt als een klok. Op 21 en 22 juni kun je de vingerhoedjes of flessenopeneners weer over de wasbordjes en frottiers horen gaan, klinken de trekharmonica's en halen de saxen tonen uit de tenen. Zydeco at Sea is weer helemaal terug en Sier aan Zee heeft zich opgeworpen als organisator. Deze Zydeco at Sea is het de eerste keer zonder Zydeco Beach Party, de zydeco band die aan de wieg van het festival stond.

"Op 29 juni 2018 namen we definitief afscheid van de Zydeco Beach Party met een spetterend optreden zoals we dat van deze band gewend waren. Het afscheid van de Beach Party was echter tegelijkertijd de herstart van Zydeco at Sea en met succes. Op vrijdag was het festival volledig uitverkocht en zaterdag goed bezet. Nu gaan we kijken of we het ook zonder de Beach Party kunnen," zegt Peter van der Vossen van Sier aan Zee en bandlid van de voormalige Zydeco Beach Party. 

Zydeco was en blijft een kleinschalige festival, met een nauwelijks te evenaren sfeer en heerlijke muziek: cajun, zydeco en Amerikana. De voorverkoop van tickets is al gestart. Ga naar de website van Zydeco at Sea om kaarten te bestellen. "Wees er snel bij,' zegt Van der Vossen, "want voor je het weet is het weer uitverkocht." Kaarten bestellen kan via deze link.

Het programma voor 2019
Dit jaar spelen vier bands lekker lange sessies, met mooie acts in de pauze.
Op vrijdag heeft Sier aan Zee een Cajun diner en op zaterdag een BBQ.

Vrijdag 21 juni 2019
17:30 - 19:30
Cajun diner - driegangen dinerbuffet voorafgaand aan het festival.

Cochon Blue
21:00 - 22:30
Met Cochon Blue zit de sfeer er meteen goed in. Deze band is in heel Europ bekend en geroemd om hun spetterende liveoptredens. Met Cochon Blue ben je meteen wakker en bij de les.

Herbie en Willy B.
22:30 - 23:00
New Stock Old Blues, laat je meeslepen in de stroom van deze heerlijke blues. Een half uur is eigenlijk veel te kort. Maar gelukkig spelen ze zaterdag ook weer.

Bayou Alligators
23:00 - 00:30
Dat wordt een swingende afsluiting van de eerste avond. Wat een feestband is dit. Stilstaan is geen optie en hun optreden is eigenlijk altijd te kort, hoe lang ze ook spelen.

Zaterdag 22 juni 2019
17:00--19:00
Cajun BBQ met muzikale omlijsting van Herbie en Willy B.

Cornfritters
21:00-22:30
Een verrassende band, die op Ameland voor het eerst in deze formatie optreedt. De bandleden hebben jarenlange ervaring in verschillende bands: succes verzekerd.

Willy B en Herbie
22:30-23:00
Cajun, zydeco en blues, het is allemaal muziekfamilie. Willy en Herbie spelen blues, blues en nog meer blues.

Squeeze it
23:00 - 00:30 uur
Squeeze it sluit het festival swingend af. Dat wordt wat!

lees hier over Zydeco at Sea - hoe het begon

lees hier over de Cajun keuken

⇒ lees hier over Cajun en Zydeco uit Louisiana

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?