Zydeco at Sea bij Sier aan Zee

HOLLUM – Zydeco at Sea Ameland is back. Het festival met zydeco en cajun muziek is op 29 en 30 juni 2018 in Sier aan Zee bij Hollum.

Hoe was het ook al weer

Het eerste Zydeco at Sea festival is in 2003 ontstaan uit een initiatief van de Amelander band Zydeco Beach Party. Ze speelden een aantal keren succesvol op het Internationale Zydeco & Cajun festival in Raamsdonksveer, totdat de band werd gevraagd een tweede festival in deze vorm te organiseren in Noord-Nederland. Dat werd Ameland.

Zydeco at Sea Ameland

Het festival op Ameland werd meteen een groot succes en alom bekend in heel Europa in de muziekscene van deze bijzondere en swingende muziekstijl. De eerste twee jaar werd het muziekfestijn, met medewerking van horecaonderneming De Kiekduun te Buren, gehouden in een festivaltent op het strand van Nes. Daarna volgde er een verhuizing naar The Sunset op het strand van Hollum. Zeven jaar lang stond er een internationale line-up met bands uit Nederland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Duitsland en zelfs het zuiden van de Verenigde Staten, de bakermat van de Zydeco & Cajun muziek.

Na zeven succesvolle jaren stopte de Zydeco Beach Party, het hart van Zydeco at Sea. De organisatie van het festival kwam daarmee onder druk te staan en besloot, tot groot verdriet van vele fans en liefhebbers, een punt te zetten achter Zydeco at Sea. Die punt werd een komma.

Hoe ging het verder

Ieder jaar treffen de oud-bandleden elkaar in elk geval op het jaarlijkse Zydeco & Cajun festival Zydeco Zity in Raamsdonkveer dat in 2018 op 25, 26 en 27 mei al weer voor de 26e keer wordt gehouden. De zydecomannen van Ameland krijgen steevast van menigeen te horen hoe spijtig het toch is dat het festival op Ameland niet meer bestaat, dat ze de unieke sfeer enorm missen en of er alsjeblieft overwogen kan worden om het festival op het eiland nieuw leven in te blazen

Hoe gaat het verder

De organisatoren van destijds konden geen weerstand meer bieden aan alle smeekbedes en besloten het festival op Ameland een nieuwe kans te geven en wel op 29 en 30 juni 2018 bij Sier aan Zee.

Zydeco Beach Party

Om te grote financiële risico's te voorkomen, is er besloten om kleinschalig te beginnen maar wél met een keur van bands uit, met name, de top van de Nederlandse Zydeco. Zodra de complete line-up bekend is, zal dit bekend worden gemaakt. Wat in elk geval al vast staat is dat de Zydeco Beach Party voor deze gelegenheid nog één keer bij elkaar komt en het festival op vrijdagavond zal openen.

De toegangsprijs is per avond € 10,- en voor beide avonden € 15,-. Het ligt in de bedoeling om op zaterdagmiddag een muzikale B.B.Q. te houden.

Gezien het (in eerste instantie) kleinschalige karakter van dit Zydeco at Sea Ameland zullen er een beperkt aantal kaarten beschikbaar zijn. Reserveren is vanaf 15 maart 2018 mogelijk via www.zydecoatsea.nl of via Sier aan Zee te Hollum. Per mail: info@sieraanzee.nl

het filmpje hieronder is van leintje113 en laat het laatste optreden van Zydeo Beach Party in 2009 zien.

lees hier meer over Zydeco at Sea op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *