Zydeco at Sea 2009

HOLLUM  – Op 28 en 29 augustus 2009 schudt Ameland op haar duinzand. Stichting Zydeco at Sea viert het zevende cajun en zydeco festival, het internationale cajun en zydeco festival Ameland.

Zydeco at Sea speelt op het badstrand bij Hollum, onder het dak en op het terras van strandpaviljoen The Sunset. Het festival biedt twee avonden cajun- en zydeco artiesten die de dansvloer doet deinen. De zaterdagmiddag is gereserveerd voor een aanstekelijke jamsessie op het terras van strandpaviljoen. De trekzak speelt samen met saxofoon, viool en wasbord.
De locatie is perfect, de vuren branden op het terras en de musici zijn van een klasse die van het podium spat. Het plezier in de muziek en de virtuositeit van het spelen leveren samen met de aanstekelijke ritmes van zydeco en cajun enthousiasme bij het publiek en een ongekende danslust.

Het programma voor het festival wordt gevuld door acht bands en een duo. De Zydeco Beach Party, de zydeco band van Amelands bodem, ontbreekt ook dit jaar niet, al wordt het wel hun farwell party. De ZBP houdt er mee op. Hun laatste optreden is op 28 augustus op Ameland.

Voor de Dansliefhebbers is er van 14.30 tot 16.00 uur een dansworkshop. Henk de Man en Hannie Barendregt gaan zydecodansen leren aan wie het maar wil.
Voor trekharmonicaliefhebber is er een ‘neusje-van-de-zalm’ workshop. Wim Nagtegaal geeft op zaterdagmiddag vanaf 14.30 een trekharmonica workshop tot 16.00 uur. Deelname is voor de echte trekzakliefhebbers en helemaal gratis. Na de workshop is er een niet te versmaden jamsession in en op het terras van The Sunset aan het badstrand bij Hollum.

>>>kijk vooral ook op de website van Zydeo at Sea, te vinden op de Links-pagina onder de Z van Zydeco

>>>kijk voor meer filmpjes op YouTube Persbureau Ameland

 © Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *