Zwolse muzikanten organiseren muzikale avond op Ameland

HOLLUM – Tijdens het jaarlijkse Muzikaal Bootwateren in Hollum organiseert de Zwolse Evenementenband 103dB een avondvullend programma.

Twee rasechte Zwolse artiesten komen naar het eiland. Samen met Zanger Patrick (Patrick van Eijk) & De Zingende Stucadoor (Nathanaël Bos) organiseert de Zwolse band 103dB zaterdagavond 18 juni een gezellige avond in eet & drinklokaal de Griffel. Om het feest helemaal compleet te maken is ook de plaatselijke feestband Gang is Alles (Daniel Metz & William Beijaard) – de geliefde bandnaam is van stal gehaald en wordt weer actief gebruikt – betrokken in het spektakel.

De naam “bootwateren” vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van twee borrels en een sigaar die als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het “bootwateren” nog altijd in stand gehouden.

Sinds 2001 wordt door de speciaal opgerichte Stichting Muzikaal Bootwateren een muzikaal festival georganiseerd waarbij ook een demonstratie van de paardenreddingboot op het programma staat. Gedurende deze dag vertonen dweilorkesten en (shanty)koren (ruim 500 artiesten) hun muzikale kunsten op een aantal podia, die verspreid door het dorp Hollum staat opgesteld.

’s Avonds organiseert Evenementenband 103dB een gezellige avond met live muziek in eet & drinklokaal de Griffel, waar Gang is Alles zijn partij meespeelt.

Entree is gratis en iedereen is welkom.

⇒ lees hier meer over Muzikaal Bootwateren

Waddenpost, mooiste idee voor de Waddenzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *