Zwemparcours Tri-Ambla was te lang

NES – De organisatoren van de elfde Tri-Ambla hebben zich verrekend in de te zwemmen afstand in de Waddenzee.

“Het zwemparcours (..) was niet volgens de aangegeven afmeting uitgezet, waardoor de deelnemers van OAK (wedstrijdserie), deTri-Ambla L en de Tri-Ambla XXX een langere afstand hebben gezwommen als van te voren was aangegeven,” laat de sportorganisatie weten.

In plaats van 1000 meter werd er 1500 meter gezwommen. De deelnemers aan het Open Amelands Kampioenschap zwommen daardoor 1000 meter te veel – zij zwemmen twee rondjes – en de andere sporters lagen 500 meter te lang in het waddenwater.

“Dit verklaart de voor veel deelnemers tegenvallende zwemtijden. Onze excuses voor deze fout,” legt Tri-Ambla schuldbewust op haar website uit. “Wij hopen dat met deze verklaring deelnemers met nog meer trots op hun prestatie op 15 september kunnen terugkijken.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *