Zwaar weer voor Waddeneilanden

ROTTUMEROOG – Niet alleen Simonszand maar ook het Waddeneiland Rottumeroog is niet meer wat het geweest is. Het eiland is de winter niet zonder kleerscheuren doorgekomen.

De duinen zijn over een afstand van ruim 100 meter weggeslagen. Daardoor heeft het tij vrij spel en kan het water het eiland op komen. Vermoedelijk is een deel van de duinenrij afgelopen winter in een storm verzwolgen door de zee.

Staatsbosbeheer spreekt tegen dat het eiland in twee delen is gesplitst. Wel is er volgens de eigenaar van het eiland een grote geul ontstaan, maar die loopt niet over de volle breedte van het eiland.

Bol.comRottumeroog is sinds 1965 officieel onbewoond. Twee keer per jaar gaat een groep vrijwilligers naar het eiland om het zwerfvuil weg te halen.

>>> lees hier meer over de problemen van Rottumeroog

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *