Herrie in keukens Waddeneilanden

BUITENPOST – De Werkpleinen van Friesland, het Friesland College en Waddenjobs.nl werken samen in het opleidings- en ervaringsproject “Herrie in de keuken”. Het project richt zich op jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die zonder werk zitten en geen opleiding volgen. De jongeren worden door het Friesland College met behulp van een 8-weeks praktijkgericht opleidingstraject klaargestoomd voor de horeca. Deze begint op 28 maart 2012 en zal voor Pinksteren met een certificaat worden afgerond. Daarna kunnen de jongeren via Waddenjobs.nl aan de slag op één van de vele vacatures in de horeca op de Waddeneilanden.

Praktijkgericht leren

Het door het Friesland College georganiseerde opleidingstraject bestaat naast de benodigde theorie met name uit leren in de praktijk. Deze methode past goed bij deze jongeren, die qua leermethode het meeste opsteken vanuit de praktijk. Maar, sluit ook goed aan bij de horecabranche, alwaar een échte hands on mentaliteit wordt verlangd.

Tijdens het opleidingstraject leren de jongeren de basisvaardigheden met betrekking tot de keuken- en bedieningswerkzaamheden. Ook de gewenste klantcommunicatie, presentatie, hygiëne, dranken- en warenkennis komen hierin aan bod. Waddenjobs.nl zal tijdens de cursus aandacht besteden aan huisvesting, loon, cao en goed werknemer- en werkgeverschap.

Werkgarantie

“Een volledige werkgarantie kunnen wij helaas niet geven, maar feit is wel dat wij jaarlijks meer dan 150 mensen bemiddelen naar de horeca op de Waddeneilanden en er vele vacatures onvervuld blijven. Wij zijn heel enthousiast over dit project en weten zeker dat deze jongeren door de praktijkgerichte cursus goed bemiddelbaar zijn en een streepje voor zullen hebben. Wij zijn overtuigd van het succes van dit project en nemen hierin graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”. Aldus Jeroen ten Brink van Waddenjobs.nl.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *