Zwaagwesteinde wint van Geel Wit

BUREN – Zwaagwesteinde heeft een terechte overwinning geboekt op Geel Wit. Het werd 0-2 op Ameland. Behoudens de beginfase heeft de thuisclub geen moment aanspraak op de overwinning kunnen maken. Geel Wit speelde chaotisch en te gehaast, Zwaagwesteinde daarentegen voetbalde gedisciplineerd en kreeg de eerste kans al na twee minuten. Theodoor Molenaar was net op tijd om Tjalling van der Galiën het scoren te beletten. Na elf minuten dook de verdediger onder de bal door, waardoor Van der Galiën nu wel kon uithalen, maar via de onderkant lat spatte de bal weer het veld in.

De kansen waren voor Zwaagwesteinde en na 21 minuten kon Pieter Oene Smit een inzet van Frank Kloosterman met moeite onder controle brengen. Twee minuten later was het wel raak. Van der Galiën zette voor op Peter Jan Schuts. Diens inzet werd gekeerd, maar in de rebound schoot Anne Olivier raak: 0-1.

De dreiging van de gasten hield aan en in de 38-ste minuut kopte Hette Visser over. Even later claimde Geel Wit een strafschop toen Lars Brouwer onderuit ging, maar scheidsrechter Sven Keller uit Leeuwarden stond goed opgesteld en oordeelde anders.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. In de 57-ste minuut beging Bjorn Wijnberg een overtreding. Hette Visser nam de vrije schop snel en bereikte Peter Jan Schuts, voor hem was het een kleine moeite om te scoren: 0-2.

Trainer Kees Slotemaker van Geel Wit bracht drie verse krachten binnen de lijnen. Geel Wit drong iets meer aan, maar het kon Zwaagwesteinde niet verontrusten. Integendeel, uit een counter schoot Schuts net over. Lars Brouwer kopte even later namens Geel Wit op de lat.

Zo kwam met 0-2 een einde aan een sportieve wedstrijd die vier gele kaarten opleverde, alle voor praten: waarvan drie voor Geel Wit. ,,Een collectieve wanprestatie´´, uitte Slotemaker het ongenoegen over zijn team.

Opstelling Geel Wit  Pieter Oene Smit, Kayan Kiewiet, Johan Kolk (Mark Molenaar, 70), Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar, Jan Ytsma (Lukas Mollema, 60), Frank Beijaar, Lars Brouwer, Christian Molenaar (Jurjen Metz, 60), Sander Hekkelman, Bente Bonthuis.

Door Koos Molenaar

lees hier over Voetbalbijzonderheden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *