Zwaagwesteinde vergroot zorgen Geel Wit

DE WESTEREEN – De zorgen voor Geel Wit beginnen zich op te stapelen na de vierde nederlaag op rij. In De Westereen werd met 3-0 verloren van Zwaagwesteinde. De Readtsjes hadden al vijf keer achtereen verloren en waren dus ook weer eens aan een overwinning toe. Behoudens de eerste tien minuten had Geel Wit niets in te brengen. Halverwege de eerste helft scoorde de thuisclub door een door Theodoor Molenaar van richting veranderd schot van Lieuwe de Roos. Verder dan een kansje voor Jurjen Metz en een kopbal van Mark Molenaar kwamen de bezoekers niet.

Na rust werd Geel Wit helemaal afgetroefd door een veel beter Zwaagwesteinde. ,,Elk duel werd verloren, wij lieten ons de kaas van het brood eten. Dit was onze slechtste wedstrijd tot nu toe. Pieter Oene Smit verrichte nog enkele goede reddingen, anders was het zes of zeven-nul geweest’’, vatte Geel Wit-trainer Kees Slotemaker samen.

Voor aanvang van de wedstrijd moest hij zijn team ombouwen omdat Kevin Kiewiet ziek afhaakte. IN de tweede helft viel hij alsnog in.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Bjorn Wijnberg, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Pieter Kiewiet (Kevin Kiewiet), Kayan Kiewiet (Christian Molenaar), Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Micha Metz, Sander Hekkelman (Lars Molenaar).

Door Koos Molenaar

UItslagen

Zaterdag 28 november                 

Nicator B1 – Geel Wit B1  0-10                    

Geel Wit D3 – FVC D4   11-1

Geel Wit E1 – ONT E2   4-1

Geel Wit E2 – Suawoude E1   7-2

Geel Wit E3 – Buitenpost E6   1-4

ONB F2 – Geel Wit F1   4-2                    

Zondag 29 november

Zwaagwesteinde 1- Geel Wit 1   3-0

Geel Wit 2 – SC Stiens 2    3-2

SC Bolsward 3 – Geel Wit 4     0-2

Overige wedstrijden afgelast

Programma

Zondag 6 december

Geel Wit 1- St. Annaparochie 1   14.00

Geel Wit 2 – SC Franeker 2   14.00                          

 lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *