Zorg Café De Stelp

HOLLUM – Zorgcentrum De Stelp organiseert op 21 juli voor de eerste keer een Zorg Café.

Het Zorg Café is een trefpunt voor mensen met hun partners, familieleden en vrienden die iets te maken hebben met een specifiek thema van de bijeenkomst. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Het thema van de eerste keer is Alzheimer/ dementie. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over het thema dat centraal staan en over mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

Wat gebeurt er?

Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een videofilm of een deskundige gastspreker. Dit duurt ongeveer een uur. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar praten.

Eerste bijeenkomst 21 juli met als thema Alzheimer/ dementie

Iedereen die vragen heeft over dementie kan bij het Zorg Café terecht: mensen die nu bang zijn om dement te worden, mensen die onlangs hebben gehoord dat zij dementie hebben, mensen die zorgen voor een dementerend familielid of vriend(in) of er beroepshalve mee te maken hebben. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde. Deze avond is Marinus de Fink de gastspreker. Er is ook een informatiestand over het onderwerp dementie/ Alzheimer.

Kom gerust eens kijken …… u bent van harte welkom….

U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. Als u wilt, kunt u tevoren informatie vragen, bijvoorbeeld over het thema van het volgende café.

  • het  Zorg Café is een initiatief van Zorginstelling De Stelp
  • het telefoonnummer van De Stelp is 0519-554141
  • het eerste Zorg café is op 21 juli
  • de zaal is open vanaf 18.45 uur
  • het programma begint om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur
  • de toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd
  • voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wilbranda van Bavel 0612786280
  • Wilbranda@hotmail.com
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *