Zonnig en warm weekeinde

HOLLUM – Na de hevige buien in de afgelopen dagen (niet zozeer op Ameland) verwacht MeteoGroup het komende weekeinde veel zon en hoge temperaturen. Met noord- tot noordoostenwinden wordt het aan zee 20 tot 24 graden, landinwaarts wordt het zomer warm, 25 tot 28 graden. Op de meeste plaatsen blijft het droog, alleen het zuiden blijft gevoelig voor een enkele stevige regen- of onweersbui in de middag en avond. 

In België, Duitsland en Frankrijk blijven lokaal stevige buien vallen, soms met veel water. De afvoer van dat water in de Rijn en Maas levert in ons land geen grote problemen op. Hoewel de waterstand de komende dagen verder oploopt, lopen waarschijnlijk alleen de lagere uiterwaarden onder water. 

Begin volgende week blijft het zomers warm, maar neemt de kans op een stevige regen- of onweersbui weer toe.

Zaterdag, Rondje Ameland dag, is de maximum temperatuur 22° en de minimum 14°, met een NNO wind met een kracht van 2 tot 5. Een mooie dag voor een fikse wandeling.

Bron: MeteoGroup, Piets Weer

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *