Zonnepark Ameland krijgt uit Waddenfonds

LEEUWARDEN – Ameland krijgt geld van het Waddenfonds voor het grootschalige zonnepark met een vermogen van 6 MW. Het zonnepark zal na realisatie voorzien in minimaal 20% van het elektriciteitsverbruik van het eiland. Het park komt op het vliegveld van Ameland, is het plan. Het project kent tevens een aantal subdoelen:

  1. het realiseren van een platform voor duurzame energieopwekking als basis voor nieuwe projecten op het gebied van smart grids,
  2. energieopslag, en andere vormen van duurzame energieopwekking zoals methaan brandstofcellen,
  3. kennis delen met het samenwerkingsverband Duurzame Waddeneilanden.

Het project is onderdeel van het Parapluprogramma Duurzame Waddeneilanden van het samenwerkingsverband van de Waddeneilanden VAST. Dit programma richt zich voor de jaren 2012- 2013 op duurzame openbare verlichting, zonnestroom, elektrisch vervoer en duurzame schoolgebouwen.

Het Waddenfonds kent aan het project Zonnecollectief Ameland van de gemeente Ameland een subsidie toe van € 2.653.445 (de totale kosten bedragen € 6.900.000).

>>> lees hier over het methaanbrandstofcellenproject dat ook uit het Waddenfonds krijgt

>>> lees hier over Duurzaam Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *