Zondag regionaal tropisch warm: op Ameland heerlijk weer

WAGENINGEN – MeteoGroup verwacht dat het op de laatste zondag van augustus in het zuidoosten en oosten van het land tropisch warm wordt. In Limburg, Brabant, Gelderland en Overijssel kan het kwik zondagmiddag oplopen naar 30 tot 32 graden. Een landelijke tropische dag zit er niet in, in de Bilt zal het kwik zondag op 28 graden uitkomen.

Na een tegenvallende donderdag met vooral in het zuidoosten regen en slechts 17 of 18 graden, knapt het weer vrijdag op met af en toe zon en 20 graden. Door aanvoer van warme en droge lucht wordt het zaterdag zonnig met temperaturen van 20 tot 26 graden. In de nacht naar zondag kan er in het noordwesten een enkele bui vallen. Zondag wordt het nog warmer. In het zuidoosten en oosten wordt het op de laatste zondag van de meteorologische zomer tropisch warm met temperaturen van 30 tot 32 graden. In het Limburgse Arcen wordt dit de veertiende tropische dag van deze zomer. Landelijk blijft het aantal tropische dagen op vijf staan.

Op Ameland wordt het een heerlijke 23 graden, voorspelt Piet Paulusma.

Bron: Piets Weer en MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *