Zondag heerlijk weer voor op terrasje

WAGENINGEN – Vandaag voor het eerst 15 graden in De Bilt, zondag mogelijk lokaal 20 graden 

MeteoGroup verwacht dat het zaterdag voor het eerst dit jaar 15 graden wordt in De Bilt. Mogelijk wordt het zondag langs de oostgrens voor het eerst dit jaar 20 graden. 

Het is dit jaar nog niet gebeurd. In de koude maand maart bleef het kwik met noordenwinden op het hoofdstation De Bilt onder de 15 graden steken. Op zaterdag 26 maart werd het in De Bilt net geen 15 graden, maar 14.9 graden. In het zuiden lukte het wel, met in Woensdrecht zelfs 15.9 graden. Het zachte weer wordt veroorzaakt door een zuidelijke stroming waarmee warme lucht wordt aangevoerd. Hoe warm het wordt, hangt mede af van de hoeveelheid bewolking. Zondag kan het voor het eerst langs de oostgrens 20 graden worden. Station De Bilt zal dat niet halen, maar ook daar wordt het 18 of 19 graden. 

Overigens verwacht MeteoGroup in het weekeinde voor het eerst dit voorjaar seizoen zeewind. Door de grote temperatuurverschillen tussen land en zee draait de wind naar het westen. 

Bron: MeteoGroup

⇒ lees hier meer over de Lente

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *