Zomervakantie op Ameland

De winter is het ideale moment om weer na te denken over de zomervakantieplannen. Het is donker, kil en koud en je bent toe aan zon en warmte. Heerlijk om dan de laptop open te slaan en te bedenken waar je naartoe wilt in de schoolvakantie. In gedachten zit al op je campingstoel voor de tent te genieten van het mooie weer en de ontspannen sfeer. Om je op weg te helpen lees je in deze blog een alvast wat tips om je op weg te helpen naar een geslaagde zomervakantie.

Schoolvakantie en bouwvak

Om te beginnen wil je weten hoe de vakantie precies valt dit jaar. De mensen met kinderen weten dat je afhankelijk bent van de schoolvakantie 2024 om te bepalen wanneer je je vakantie kan plannen. De mensen die in bouw werken zijn weer afhankelijk van bouwvak 2024. Check vooral eerst wanneer het voor jou het beste past om de vakantie te plannen, tijdens de vakantieperiode weet je dat de prijzen voor een vakantie omhoog gaan. Ben je in de luxe om buiten deze periode om je vakantie te boeken, dan kan het meer dan de helft van het bedrag schelen. Dit kan je dan weer gebruiken voor leuke dingen om te doen tijdens de vakantie.

Ga naar Ameland


De waddeneilanden zijn dé toeristische trekpleisters van Nederland, en dat is niet voor niks. Het is een uniek gebied in de wereld en zodra je op de boot stapt heb je direct het vakantiegevoel wanneer je door de Waddenzee vaart en kan genieten van de mooie natuur om je heen. Ameland is vooral populair omdat het goed bereikbaar is vanuit zowel Friesland als Groningen. De boot vertrekt uit Holwerd waar je makkelijk naartoe rijdt. Het is één van de waddeneilanden waar je ook met je auto op mag, dat maakt het voor veel mensen aantrekkelijk omdat je in de auto al je spullen mee kan die je nodig hebt. Eenmaal op het eiland merk je dat de fiets een beter vervoermiddel is zodat je in alle rust kan genieten van de mooie natuur. De afstanden zijn klein en je kan in een dagdeel het eiland rondfietsen.

Bezienswaardigheden op Ameland


De vuurtoren van Ameland is ook wel bekend als de Bornrif en als rood-witte vuurtoren niet te missen. Al bijna 150 jaar oud want hij is gebouwd in 1880. Met een beetje geluk is de vuurtoren open voor publiek en kan je hem beklimmen voor een prachtig uitzicht. Vandaaruit zie je natuurreservaten die er zijn op Ameland en ook absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Het Oerd en De Hôn zijn twee natuurreservaten die zich bevinden aan de oostkant van Ameland. Deze gebieden zijn bijzonder vanwege de ongerepte natuur en biodiversiteit. Het Oerd is bekend om zijn hoge duinen en uitgestrekte zandvlaktes, terwijl De Hôn bekendstaat om zijn natte duinvalleien en rijke vogelleven. Deze reservaten zijn ideaal voor wandelaars en vogelspotters. Het gebied is thuisbasis voor vele vogelsoorten en biedt een serene ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven

Tom Wegeling
Tom Wegeling
Artikelen: 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *